15 Iunie 2017Sursa: IPJ GORJ

ACȚIUNI ORGANIZATE DE POLIȚIȘTI PENTRU COMBATEREA TRANSPORTULUI ȘI COMERCIALIZĂRII ILEGALE DE MATERIAL LEMNOS

 

La data de 14 iunie a.c.,, polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Motru, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Rm. Vâlcea şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Motru, au organizat multiple acțiuni de control pe linia combaterii transportului și comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au efectuat un control la o societate comercială din municipiul Motru, unde s-a constatat lipsa faptică a cantităţii de 53,50 metri cubi material lemnos din gestiune.

Astfel, agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 10.000 lei, iar ca măsură complementară a fost confiscată suma de 16.088 lei, contravaloarea cantităţii de 53,50 m.c. material lemnos.

De asemenea, polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat de 41 de ani, din localitate, gestionar în cadrul unei societăți comerciale din municipiul Motru, şi-a însuşit şi folosit în scopuri personale, contravaloarea a 1,5 mc material lemnos (dulapi şi frize), din gestiune.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de delapidare.