07 Iulie 2017Sursa: IPJ GORJ

DOUĂ GRUPĂRI INFRACŢIONALE DESTRUCTURATE DE POLIȚIȘTII GORJENI

 

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale şi Poliţiei oraşului Târgu Cărbuneşti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti, cu sprijinul structurii de Operaţiuni Speciale Gorj, în continuarea cercetărilor în cadrul unui dosar penal, au organizat 20 de percheziții domiciliare la persoane suspecte că ar fi sustras în mod repetat, produse petroliere.

Acţiunea a vizat destructurarea a două grupări infracţionale, care în perioada septembrie 2014 - martie 2015 au sustras în mod repetat, în diverse grupuri şi participaţii, produse petroliere din conductele şi colectoarele aparţinând unei societăți comerciale de profil, cauzând un prejudiciu estimat la peste 700.000 lei.

Cu această ocazie au fost identificate şi indisponibilizate mai multe recipiente ce conţineau cca. 14.000 de litri de produse petroliere, dispozitive artizanale folosite la sustragerea acestor produse, 5 autoturisme folosite la comiterea faptelor, suma de 20.000 lei și 1.700 de euro.

Pe parcursul cercetărilor au fost conduse la sediul IPJ Gorj pentru audieri, 29 de persoane, fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de 23 persoane suspecte, în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de furt calificat în formă continuată şi complicitate la furt în formă continuată.

Cele 23 de persoane au fost prezentate instanței de judecată cu propuneri legale, pentru 9 persoane fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile, pentru 8 persoane măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, iar pentru 6 persoane măsura controlului judiciar pentru 30 de zile.

Ofițerii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au finalizat cercetările în această cauză, iar dosarul penal va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti cu propuneri de trimitere în judecată.