28 Februarie 2018Sursa: IPJ GORJ

NOI PROGRAME DE PREVENIRE LANSATE DE POLIȚIȘTI

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au fost lansate programele de prevenire pentru anul 2018, respectiv Programul de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorului, Programul de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului și Programul de prevenire a violenței în familie.

 

La data de 26 februarie, a avut loc lansarea Programului de prevenire a violenței în familie, printr-o activitate informativ-preventivă, la o fabrică de confecții, din Motru, organizată de către polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Poliției Municipiului Motru și reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. Gorj.

 

Polițiștii au prezentat materiale în format power-point, privind problematica violenței în familie și informații destinate angajatelor societății, pentru conștientizarea repercusiunilor acestei forme de violență, precum și măsurile de protecție de care pot beneficia victimele infracțiunilor de acest gen.

 

Totodată au fost prezentate și aspecte legislative, interdicțiile pe care instanța de judecată le poate dispune prin emiterea unui ordin de protecție, precum și comportamentul pe care trebuie să îl adopte în vederea prevenirii infracțiunilor comise cu violență.

De asemenea, celor 70 de femei beneficiare ale acctivității iformative le-a fost prezentat un film documentar ”Aripi Frânte”, în care victime ale violenței în familie relatau aspecte trăite în viața cotidiană.

 

Lansarea Programului de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor a avut loc tot în cursul zilei de ieri, la Colegiul Național ”Tudor Arghezi”, din Târgu Cărbunești. Polițiștii de prevenire au organizat o activitate informativă, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu Cărbunești, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Tudor Vladimirescu” Gorj și ai Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj, la care au participat aproximativ de 350 elevi, coordonaţi de 14 cadre didactice.

 

Cu acestă ocazie, au fost purtate discuții cu elevii, cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în anumite situații, pentru a nu deveni victime sau autori ai faptelor antisociale.

Au fost dezbătute teme, precum: prevenirea delincvenței juvenile, protejarea bunurilor personale, siguranța în mediul on-line, riscurile consumului de droguri și prevenirea violenței în unitățile școlare.

 

Activitățile pe linia prevenirii violenței în familie, a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor vor continua pe parcursul anului 2018.