05 Aprilie 2018Sursa: IPJ GORJ

POLIŢIȘTII GORJENI SUNT LA DATORIE PENTRU O MINIVACANȚĂ FĂRĂ EVENIMENTE !

 

În perioada 6 - 9 aprilie a.c., peste 230 de poliţişti gorjeni se vor afla zilnic în stradă, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

În condițiile unui weekend prelungit și a unui aflux important de persoane în zona lăcașurilor de cult, în zonele turistice și de agrement, zilnic peste 200 de poliţişti vor desfășura activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, apărarea patrimoniului public și privat.

De asemenea, 36 de polițiști rutieri vor fi prezenţi zilnic pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult și stațiunile turistice, pe principalele drumuri naționale, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației rutiere și pietonale.

Totodată, au fost dispuse măsuri specifice pentru combaterea cerşetoriei, vagabondajului şi comerţului ambulant neautorizat, depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportament sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

Reamintim cetăţenilor că, în situaţii de urgenţă, pot apela gratuit numărul unic 112, pentru a alerta autorităţile. Apelul dumneavoastră poate contribui la salvarea de vieți omenești, puteți împiedica extinderea unui incendiu, preveni o infracțiune sau contribui la prinderea unui infractor.

 Respectarea normelor de conviețuire socială va contribui la realizarea unui climat de liniște publică, iar sărbătorile pascale vor aduce tuturor, numai bucurii și pace sufletească !

 

 

RECOMANDĂRI

CIRCULAȚI PREVENTIV !

Având în vedere perioada sărbătorilor pascale când se înregistrează valori ridicate de trafic, polițiștii gorjeni recomandă șoferilor să circule cu atenție sporită și să adapteze permanent viteza la condiţiile de trafic.

Ø  În cazul unui trafic aglomerat, păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculul din faţă şi semnalizați din timp schimbarea direcţiei de mers. Sporiţi atenţia în intersecții, pe poduri sau la intersectările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Ø  În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate și posibilitatea de a reveni în coloană, în condiții de siguranță. În acest caz riscați să produceți evenimente rutiere cu consecințe grave !

  •   Nu vă urcaţi la volanul unui autovehicul, dacă aţi consumat băuturi alcoolice !

Pe lângă riscul producerii unui accident rutier, cei care conduc un autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la 1 la 5 ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o concentrație de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

  1. Vă reamintim că principalele cauze ale accidentelor rutiere grave, produse pe drumurile publice, sunt:

-         depăşirea limitelor legale de viteză

-         coducerea unui vehicul sub influența alcoolului  

-         viteza neadaptată la condiţiile de drum

Transmitem aceste recomandări pentru conștientizarea tuturor participanților la traficul rutier, privind urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic și faptul că viața este prețioasă !!!

Poliţiștii vă urează DRUM BUN și fără evenimente rutiere !