15 Iunie 2017Sursa: IPJ GORJ

TRANSPORT DE PIATRĂ PESTE LIMITA LEGALĂ, SANCȚIONAT DE POLIȚIȘTI

 

La data de 14 iunie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari au depistat în trafic, pe strada Trandafirilor, un bărbat în vârstă de 61 de ani, din comuna Hinova, județul Mehedinți, angajat al unei societăţi comerciale din județul Mehedinți, în timp ce conducea o autoutilitară care transporta o cantitate de 12.300 kg piatră, conform documentelor prezentate pentru control.

Procedându-se la cântărirea transportului s-a constat faptul că autoutilitara era încărcată cu o cantitate de 27.600 kg piatră. Ulterior conducătorul auto a prezentat documentele pentru întreaga cantitate de piatră și a declarat faptul că nu le prezentase deoarece încărcătura depășea limita maximă admisă pentru transportul pe drumul public.

Astfel, societatea comercială furnizoare a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor H.G. 1373/2008, iar societatea comercială care efectua transportul a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor OG 43/1997, fiindu-i reținut și certificatul de înmatriculare al autoutilitarei pentru anvelopele uzate peste limita legală admisă.