06 Octombrie 2017Sursa: IPJ GORJ

ZIUA 5 - ”SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII - SIGURANŢA RUTIERĂ !”

 

Vineri, 6 octombrie a.c., polițiștii gorjeni au continuat activitățile preventive dedicate  siguranţei rutiere, cu accent pe prevenirea victimizării minorilor, care sunt cei mai expuși riscului rutier.

Polițiști din cadrul Biroului Prevenire și Poliției Municipiului Târgu-Jiu, au susținut în unităţi de învăţământ din municipiul Târgu-Jiu, o serie de prelegeri, informări, dezbateri, respectiv au organizat concursuri pe teme rutiere, intitulate generic „Ştiu să circul în siguranţă!”. De asemenea, polițiștii au organizat și activități practice cu elevii și cadrele didactice, cu tema „Educaţie rutieră, educaţie pentru viaţă”.

Nu au fost uitați nici ceilalți participanți la trafic – conducătorii auto și pietonii, fiind organizate activități stradale cu tema „ALEGE VIAŢA”, unde polițiștii au distribuit pliante cu informații și recomandări și au purtat discuții cu cetățenii pentru conștientizarea acestora că respectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, este obligația fiecărui participant la trafic, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

De asemenea, au mai fost organizate un număr de 122 activități, de către polițiști din cadrul Subunităților și Posturilor de poliție din județ (70 de localități), pe tema siguranței rutiere, la care au participat peste 3.150 de persoane (elevi, cadre didactice, cetățeni).

 

Pentru pietoni facem precizarea că, art.72, din OUG nr. 195/2002, prevede:

(3) Traversarea drumului public se face numai prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzător, iar in lipsa acestora, în localități, pe la coltul străzii, numai după ce s-au asigurat ca o pot face fără pericol pentru ei si pentru ceilalți participanți la trafic.

Acționați preventiv, pentru siguranța dumneavoastră !!!

 

Galerie foto