Parcati-va masina intr-un loc iluminat si vizibil, in zona de patrulare a unei patrule de Politie sau, daca este posibil, intr-un garaj.
  Verificati daca portierele sunt asigurate atunci cand parasiti autoturismul. 
   Nu lasati cheile in contact chiar daaa intetionti sa o faceti pentru putin timp. 
  Asigurati-va autoturismul chiar daca lipsiti din el doar cateva minute. 
  Nu lasati la vedere, in interiorul masinii, obiecte de valoare sau tentante (genti, borsete, obiecte de imbracaminte, casetofoane auto, etc).
  Evitati sa pastrati in autoturism actele de identitate, de firma, permisul de conducere sau orice alte acte. 
  Controlati, inainte de a pleca de la masina, daca roata de rezerva si sistemul de inchidere al portbagajului sunt asigurate corespunzator.
  Dotati autoturismul dumneavoastra cu un sistem de alarma. 
  Pe toate rotile si portierele autoturismului aplicati dispozitive antifurt; un sistem de alarma pe baza de senzori, ce se aplica pe geamuri si capota, isi dovedeste intotdeauna eficienta. 
  Sistemul de blocare al axului volanului este un mijloc de descurajare a hotilor de automobile. 
  Nu cumparati componente de autoturism de la persoane necunoscute, chiar daca acestea sunt oferite la preturi derizorii - ar putea proveni din furt. 
  Inscriptionarea numarului de inmatriculare al autoturismului pe obiecte usor demontabile (casetofoane, genti, oglinzi, etc) da posibilitatea identificarii si recuperarii bunului sustras. 
  Asigurarea autoturismului la o societate de profil poate acoperi pagubele dumneavoastra in caz de avariere sau distrugere a autoturismului, provocate de accidente rutiere, furt, etc. 

 


     În cazul achizitionarii unui autoturism de la o persoana fizica, aveti grija la urmatoarele aspecte: 

   Mergeti insotiti de o persoana de incredere atunci cand doriti sa-l cumparati. 
   Achitati contravaloarea acestuia sau o parte din suma doar la finalizarea actelor de proprietate; realizati o astfel de tranzactie doar cu proprietarul masinii, evitand intermediarii. 
   Cereti-i acestuia sa va prezinte actele sale de identitate si pe cele ale autoturismului. 
   Verificati ca seriile sasiului, caroseriei si ale motorului masinii sa corespunda cu datele inscrise in cartea de identitate, document care nu trebuie sa prezinte stersaturi sau modificari; in cazul autoturismelor straine solicitati actul vamal de introducere in tara. 
   Acceptand sa cumparati o masina fara a incheia vreun act sau in baza unei chitante „de mana”, puteti deveni proprietarul unui autoturism furat.