11 August 2017Sursa: IPJ GORJ

MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ

În premisele unui weekend prelungit și a unui aflux important de persoane în zonele montane, de agrement și în zona lăcașurilor de cult, poliţiştii vor desfășura activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, apărarea patrimoniului public și privat, în localitățile urbane și rurale, cu precădere în locurile de pelerinaj, stațiuni turistice și zone de agrement, unde, polițiștii vor amplifica relațiile de colaborare și cooperare cu alte instituții cu atribuții în domeniu, pentru creșterea capacității de acțiune.

 

Poliţia rutieră va asigura prezenţa activă a agenţilor de poliţie pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult și stațiunile turistice, pe principalele drumuri naționale, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației rutiere și pietonale.

 

Totodată, au fost dispuse măsuri specifice pentru combaterea cerşetoriei, vagabondajului şi comerţului ambulant neautorizat, depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportament sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

 

Reamintim cetăţenilor că, în situaţii de urgenţă, pot apela gratuit numărul de urgență 112, pentru a alerta autorităţile.

 

Apelul dumneavoastră poate contribui la salvarea unei vieți, puteți împiedica extinderea unui incendiu, preveni o infracțiune sau contribui la prinderea unui infractor.